www.mariaru.fi                                                                     

 

HIERONTA NOPEUTTAA PALAUTUMISTA HARJOITUSTEN JÄLKEEN JA
ENNALTAEHKÄISEE VAURIOITA


Aktiivista urheilua harrastava huomaa aika ajoin, että lihakset eivät ole ihan kunnossa. Moni luulee että pelkkä venyttely ja saunominen sekä varovaisempi harjoittelu riittävät palauttamaan lihakset hyvään toimintakuntoon. Näin ei todellisuudessa ole.

Kaikkien huippu-urheilijoiden tiimiin kuuluu henkilökohtainen hieroja joka välittömästi etenkin häiriön tullessa lihaksistoon ryhtyy poistamaan lihasjännitteitä tehokkaalla hieronnalla. Tämän lisäksi urheiluhieroja käsittelee säännöllisesti urheilijan lihaksia ennaltaehkäisevästi.

Suhtaudutko sinä omaan urheiluharrastukseesi ja omaan kehoosi samalla ammattilaisasenteella?

Harjoitustiheys ja -tehot ovat jatkuvasti lisääntyneet  sekä eliitti- että kuntourheilussa. Jos harjoitusten määrä lisääntyy ilman että keho saa riittävästi aikaa palautua siitä seuraa, että harjoittelun myönteinen kehitys hidastuu tai peräti pysähtyy samoin kuin suorituskyky. Lihas- ja jännekipuja esiintyy myös useammin. Ylirasittuneet kudokset vaurioituvat myös helpommin, ilmenee siis useammin lihasrevähtymiä ja venähdyksiä.

Urheilijan pitäisi levätä riittävästi. Mutta jos täydellistä palautumista ei saada on harjoittelua täydennettävä tukitoimenpiteillä kuten lisääntynyt lämmittely, venyttely ja hieronta.

Venyttelyn tarkoitus on palauttaa rasituksen johdosta lyhentyneet lihassäikeet normaaliin pituuteensa. Venyttely kohdistuu joko lihasryhmään kokonaisuutena tai karkeasti johonkin tiettyyn osaan lihasryhmää. Riittävän ja tarkan,  kaikkiin lihaksiin kohdistuvan venytyksen saamiseksi pelkkä venyttely ei riitä. Myös nivelten huono liikkuvuus rajoittaa venyttelyä. Näin ollen voi paikallisia lihassolmuja ja jäykkyyttä esiintyä huolellisesta venyttelystä ja lämmittelystä huolimatta.

Myös aivan pieniä alueita joilla lihassolmuja esiintyy voidaan tehokkaasti käsitellä oikealla hierontatekniikalla. Hierontaa voidaan käyttää jotta kehoon yleisesti saataisiin rentoutta sekä poistettaisiin lihasjännitteitä. Tarvittaessa hieronta voidaan kohdistaa tarkoin tiettyihin ongelmakohtiin, kuten esim. takareidet. Näin saadaan hyvä tasapaino häiriötilanteiden korjaantumiseen ja lihasvaurioiden paranemiseen.

Urheiluhieroja - erityiskoulutuksen saanut - etsii mahdolliset vauriot, lihasheikkoudet, jäykkyydet ja lihassolmut. Käsittely voidaan räätälöidä yksilöllisesti vastaamaan urheilijan sen hetkistä tilannetta, ottaen huomioon harrastuksen lajin ja urheilijan harjoitteluvaiheen. Urheiluhierojan käsittely voi vaihdella huomattavastikin riippuen siitä onko urheilija harjoitteluvaiheessa vai kilpailukauden keskellä.

Urheiluhieroja käsittelee järjestelmällisesti ensin pintakudokset ja siirtyy vaiheittain työstämään syvempiä lihaskerroksia.

Sekä pituus- että poikittaissuuntaisia otteita käytetään ja niitä täydennetään tarvittaessa sekä syvällä kitkahieronnalla että painelemalla.

Käsittely ja tutkimus eivät rajoitu ainoastaan lihaksiin vaan kohdistuvat myös jänteisiin, lihassiteisiin ja -kalvoihin.

Ota MariaRun urheiluhieroja omaksi henkilökohtaiseksi lihashuoltajaksi - varaa etukäteen sarja hoito-aikoja niin lihaksesi pysyvät kunnossa koko harjoittelu- ja kilpailukauden!

Revähtymien hoitoon soveltuu kylmä MariaRu-kauratyyny joka lieventää tuskantunnetta hermopäissä ja vähentää turvotusta, mikä taas nopeuttaa parantumista.

Ajanvaraus
Puh. 040 754 3174 (klo 9-17)

Oikean ravinnon merkitys harjoitukseen:

Oikea ruoka ja juomat luovat perustan fyysiselle suorituskyvylle ja terveydelle. Ravitsemusterapeutti ohjaa ja tukee hyviin valintoihin. Syöt itsellesi kuntoa miellyttävällä tavalla ja saat mahdollisimman suuren hyödyn ravinnosta -

Tutustu henkilökohtaiseen ravinto-ohjelmaan laill. ravitsemusterapeutin Päivi Sertin sivulla - klikkaa!TERVETULOA!

©2019 Urheiluhieronta | MariaRu TYKY-hieronta Urheiluhieronta Otaniemi Tapiola Espoo Otnäs Hagalund Massage Sports Massage Sportmassage Intialainen päähieronta klassinen hieronta - Vienet